Forældre Guide

Pokemon web er lavet med det eneste formål, simpelt og nemt at hjælpe forældre til at købe de rigtige Pokemon kort. Vi har alle været der. Ungerne er blevet vilde med Pokémon kort, du sidder som forælder, ved intet og tænker HJÆLP!! Frygt ej, her er begynderguiden som kan hjælpe dig med at sætte barnets behov i perspektiv.

Første ting først: Pokemon kort findes i to forskellige typer: I børne-tale Glimmer og ikke Glimmer. I Pokemon tale: Holo / Non Holo.

Symbolet for hvor sjældne kortet er ses i nederste venstre/højre hjørne, og er følgende:

Cirkel: Alm.
Ruder: Ualm.
Sort stjerne: Sjælden
Sølv stjerne: Ultra sjælden – Gx & Ex kort

Gx hjælpekort

Articuno Gx

Gx, Ex & Mega Ex

Du har sikkert hørt dit barn tale om Ex og Gx. Men hvad er egentligt forskellen? Ex er lavet først, og er altså en ældre udgivelse. Dette betyder også, i hvert fald på vores side, at Ex kort er billigere.

Derudover gælder at, Ex kort har en lavere HP end Gx. HP værdien ses i øverste højre hjørne, og er et udtryk for hvor mange liv Pokemon'en har, altså hvor meget den kan klare i kamp. Her kan også andre ting spille ind som fx Gx kraft, som ses i Gx-feltet midt på kortet. Disse tal under billede repræsenterer Pokemon'ens angrebs kraft.

 

Gx Hjælpekort

Snorlax Gx

Hvordan læses resten af data på kortet?

Nu har du styr på det mest basal, hvilke kort er bedst og hvordan det ses. Men hvad betyder resten af kortets informationer? På billede nedenfor kan ses en oversigt over kortets informationer og betydningen af disse. For børn der ikke spiller efter spillets gængse regler, er disse informationer ofte irrelevante. Det kan dog for nysgerrige sjæle alligevel være interessant. - Det viste kort er i øvrigt både shadowless & 1. edition, hvilket gør det til et af de mest værdifulde kort på markede. HUSK altid, at et kort i dårlig stand er intet værd, lige meget hvor sjældent det er.

 

Nu tænker du sikkert “Hvad med de der Mega? Mit barn har snakket om at han/hun ønsker sig de STORE Mega kort”. Det er en general opfattelse hos børnene at mega kort er store kort.

Disse hedder imidlertidligt IKKE mega MEN Jumbo. Et Mega kort er et ex kort med en Pokemon der har udviklet sig, så den er blevet mega. Dermed er alle mega kort ikke nødvendigvis store.

Ønsker dit barn sig mega kort, skal du dermed fastlægge om der her er tale om et kort der hedder fx M. Charizard, eller blot Charizard som stort kort.

Jumbo/Big (Gx, Ex & Mega)

Disse kort er store Pokemon kort. De er ca. 2.5 gang større end alm. kort og bruges kun til at samle på. Disse finde i Gx, Ex, Mega, Full art & rainbow.

PÅ SIDEN HER ER DER ALTID VIST ET LILLE KORT VED SIDEN AF DET STORE JUMBO KORT

Kort oversigt

Pokemon kort listet fra dårligst til bedst - alle Pokemon kort typer findes i alm str & stor str:

 

Ex

Mega Ex

Gx

Gx Full art - Kort med riller. I børnetale omtalt som kradsekort, følekort, rørekort

Rainbow Gx - Kort med regnbue farver

Stadig forvirret?

 

1. Fastslå først hvad dit barn brug for, og hvor billigt kan du slippe af sted med at købe.

2. Nybegynderen: Barnet taler kun om Holo/Glimmer kort - Køb da en pakke med Holo/glimmer (Kategorien: Pakker)h

3. Let Øvede: Barnet går kun op i Ex - Køb da Ex eller Mega Ex (Kategorien: Ex) her

4. Øvede: Barnet går op i HP (Liv) - Køb da Gx eller Mega Ex. (Kategorien: Gx & Mega Ex) her

5. Meget Øvede: Barnet ønsker sig kort med riller, Rainbow kort & Full art. Begge typer har riller i overfladen (Kategori: Rainbow Gx & Full art) her

6. Mega kort: Er der tale om de store jumbo kort, eller udviklede Pokemon benævnt med M foran navnet? (findes både som store og som små) (Kategorien: Jumbo)

 

Det er forskelligt hvor langt børnene er nået i udviklingen. Måske snakke de slet ikke om Gx/Ex også behøver du ikke begive dig ud på det endnu. Med Pokemon kort gælder, som med alt muligt andet, at nu højere pris-klasse nu bedre kort.

Hvis der er yderligere spørgsmål, skriv gerne i kommentarfeltet så finder vi ud af det sammen 🙂

 

2 kommenterer

  1. Du skriver jumbo er 2.5 større kort, har du et mål ? Kan man købe mapper med lommer til jumbo kort, mit barnebarn har mange store pokemonkort og ønsker en mappe til dem. Hvis ikke hvor store lommr skal man gå efter i mm. for de paeer til jumbo kort.
    Jeg er en gammel farmor og har ikke den store forstand på pokemon, men vil da gerne kunne give en mappe til jumbo kort med et pokemonmotiv uden på mappen.

  2. Hej Connie.

    Vi har her på siden plastiklommer der passer til jumbo kort. Vi har også mapper der passer til. Jeg kan forstå at du godt kunne tænke dig en ‘rigtigt’ Pokemon mappe til Jumbo kortene, med Pokemon motiv. Af en eller anden grund, har producenten af Pokemon mapper ikke lavet nogle mapper til Jumbo kort, derfor fører vi dem ikke med motiv – de findes simpelthen ikke..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.