Forældre Guide

Pokemon web er lavet med det eneste formål, simpelt og nemt at hjælpe forældre til at købe de rigtige Pokemon kort. Vi har alle været der. Ungerne er blevet vilde med Pokémon kort, du sidder som forælder, ved intet og tænker HJÆLP!! Frygt ej, her er begynderguiden som kan hjælpe dig med at sætte barnets behov i perspektiv.

Første ting først: Pokemon kort findes i to forskellige typer: I børne-tale Glimmer og ikke Glimmer. I Pokemon tale: Holo / Non Holo.

Symbolet for hvor sjældne kortet er ses i nederste venstre/højre hjørne, og er følgende:

Cirkel: Alm.
Ruder: Ualm.
Sort stjerne: Sjælden
Sølv stjerne: Ultra sjælden – Gx & Ex kort

Gx hjælpekort

Articuno Gx

Gx, Ex & Mega Ex

Du har sikkert hørt dit barn tale om Ex og Gx. Men hvad er egentligt forskellen? Ex er lavet først, og er altså en ældre udgivelse. Dette betyder også, i hvert fald på vores side, at Ex kort er billigere.

Derudover gælder at, Ex kort har en lavere HP end Gx. HP værdien ses i øverste højre hjørne, og er et udtryk for hvor mange liv Pokemon'en har, altså hvor meget den kan klare i kamp. Her kan også andre ting spille ind som fx Gx kraft, som ses i Gx-feltet midt på kortet. Disse tal under billede repræsenterer Pokemon'ens angrebs kraft.

 

Gx Hjælpekort

Snorlax Gx

Hvordan læses resten af data på kortet?

Nu har du styr på det mest basal, hvilke kort er bedst og hvordan det ses. Men hvad betyder resten af kortets informationer? På billede nedenfor kan ses en oversigt over kortets informationer og betydningen af disse. For børn der ikke spiller efter spillets gængse regler, er disse informationer ofte irrelevante. Det kan dog for nysgerrige sjæle alligevel være interessant. - Det viste kort er i øvrigt både shadowless & 1. edition, hvilket gør det til et af de mest værdifulde kort på markede. HUSK altid, at et kort i dårlig stand er intet værd, lige meget hvor sjældent det er.

 

Nu tænker du sikkert “Hvad med de der Mega? Mit barn har snakket om at han/hun ønsker sig de STORE Mega kort”. Det er en general opfattelse hos børnene at mega kort er store kort.

Disse hedder imidlertidligt IKKE mega MEN Jumbo. Et Mega kort er et ex kort med en Pokemon der har udviklet sig, så den er blevet mega. Dermed er alle mega kort ikke nødvendigvis store.

Ønsker dit barn sig mega kort, skal du dermed fastlægge om der her er tale om et kort der hedder fx M. Charizard, eller blot Charizard som stort kort.

Falske kort

Som forældre til en Pokemon fan er du sikkert klar over at der findes falske Pokemon kort. Det er altid træls selv at forsyne ungerne med ægte kort, for så at få et falsk igen ved et byt, men hvordan spotter man lige et falsk kort. Det kan være svært at vurderer ægtheden af et Pokemon kort, i sær for børn. Er der tale om meget dårlige replicates vil overfladen på kortet være mere plastik agtig, glimmer effekten vil være dårlig eller ikke eksisterende, og farverne bagpå off. Er der tale om lidt bedre efterligninger skal i kigge efter om skrifttypen på kortet er korrekt, samt om det er stavefejl, forkerte HP tal, eller om kortet burde være full art (rillet). Til sidste har ægte kort et lag sort papir mellem kortets to ydrelag. Det kan indimellem skimtes ved at kigge på kortet fra siden, men det kan være svært. Laget holder lys bedre tilbage end almindeligt papir, derfor vil lys skinne bedre gennem et uægte kort end et ægte. Men igen, det er svært at fastslå med mindre man har et direkte sammenligningsgrundlag med et kort man ved er uægte. Man ser ofte at et uægte kort et centreret forkert i forhold til billede og kant. Dette kan dog også forkomme på ægte kort som et almindelig fejlcut. Sælger nogen et lot hvor alle er fejlcentreret bør det dog få alarmklokkerne til at ringe.

Altså er faresignalerne:

 • Forkerte farver
 • Forkert overfalde
 • Forkert skrifttyper
 • Forkert kort data, som HP & Fravær af riller (full art kort)
 • Stavefejl
 •  Manglede sort papirlag mellem kortets to ydrelag
 •  - Fejlcentrering kan være en tegn, men findes også ved ægte kort

Jumbo/Big (Gx, Ex & Mega)

Disse kort er store Pokemon kort. De er ca. 2.5 gang større end alm. kort og bruges kun til at samle på. Disse finde i Gx, Ex, Mega, Full art & rainbow.

PÅ SIDEN HER ER DER ALTID VIST ET LILLE KORT VED SIDEN AF DET STORE JUMBO KORT

Kort oversigt

Pokemon kort listet fra dårligst til bedst - alle Pokemon kort typer findes i alm str & stor str:

 

Ex

Mega Ex

Gx

Gx Full art - Kort med riller. I børnetale omtalt som kradsekort, følekort, rørekort

Rainbow Gx - Kort med regnbue farver

Stadig forvirret?

 

1. Fastslå først hvad dit barn brug for, og hvor billigt kan du slippe af sted med at købe.

2. Nybegynderen: Barnet taler kun om Holo/Glimmer kort - Køb da en pakke med Holo/glimmer (Kategorien: Pakker)h

3. Let Øvede: Barnet går kun op i Ex - Køb da Ex eller Mega Ex (Kategorien: Ex) her

4. Øvede: Barnet går op i HP (Liv) - Køb da Gx eller Mega Ex. (Kategorien: Gx & Mega Ex) her

5. Meget Øvede: Barnet ønsker sig kort med riller, Rainbow kort & Full art. Begge typer har riller i overfladen (Kategori: Rainbow Gx & Full art) her

6. Mega kort: Er der tale om de store jumbo kort, eller udviklede Pokemon benævnt med M foran navnet? (findes både som store og som små) (Kategorien: Jumbo)

 

Det er forskelligt hvor langt børnene er nået i udviklingen. Måske snakke de slet ikke om Gx/Ex også behøver du ikke begive dig ud på det endnu. Med Pokemon kort gælder, som med alt muligt andet, at nu højere pris-klasse nu bedre kort.

Hvis der er yderligere spørgsmål, skriv gerne i kommentarfeltet så finder vi ud af det sammen 🙂

 

10 kommenterer

 1. Du skriver jumbo er 2.5 større kort, har du et mål ? Kan man købe mapper med lommer til jumbo kort, mit barnebarn har mange store pokemonkort og ønsker en mappe til dem. Hvis ikke hvor store lommr skal man gå efter i mm. for de paeer til jumbo kort.
  Jeg er en gammel farmor og har ikke den store forstand på pokemon, men vil da gerne kunne give en mappe til jumbo kort med et pokemonmotiv uden på mappen.

 2. Hej Connie.

  Vi har her på siden plastiklommer der passer til jumbo kort. Vi har også mapper der passer til. Jeg kan forstå at du godt kunne tænke dig en ‘rigtigt’ Pokemon mappe til Jumbo kortene, med Pokemon motiv. Af en eller anden grund, har producenten af Pokemon mapper ikke lavet nogle mapper til Jumbo kort, derfor fører vi dem ikke med motiv – de findes simpelthen ikke..

 3. Hej,
  Tak for denne side. Min søn og jeg er fan… Dejligt med et sikkert sted, hvor man kan finde fede kort og selv vælge.
  Vh Kalle og Kristine

 4. Hej Kalle og Kristine

  Tusind tak for de meget søde ord! Vi er virkeligt glade for i synes om vores side, det betyder meget for os 🙂

  Mvh
  Julie

 5. Hej,

  Jeg er stadig forvirret over symbolerne der viser hvor sjældne og hvor hodt kortet er. Hvor findes de symboler på kortet?

  Derudover bytter min søn meget, og da jeg altid køber kort i nørdede pokemon butikker, føler jeg mig sikker på, at dem han har er ægte. Men hvordan ser vi, om de kort han bytter til, er ægte?

  Pft
  Mvh Anne Sofie

 6. Hej Anne Sofie

  Symbolet der viser hvor sjældent kortet er findes nederst til venstre på kortet (efter to tal fx 35/214, der viser hvilket nr kortet er i serien.)

  Med hensyn til ægthed er det lidt sværer, i sær for børn. Er der tale om meget dårlige efterligninger vil overfladen på kortet være mere plastik agtig, glimmer effekten vil være dårlig eller ikke eksisterende, og farverne bagpå off. Er der tale om lidt bedre efterligninger skal i kigge efter om skrifttypen på kortet er korrekt, samt om det er stavefejl, forkerte HP tal, eller om kortet burde være full art (rillet). Til sidste har ægte kort et lag sort papir mellem de to lag der laver kortet. Det kan indimellem skimtes ved at kigge på kortet fra siden, men jeg synes det kan være svært. Laget holder lys bedre tilbage end almindeligt papir så lys vil kunne skinne bedre gennem et uægte kort end et ægte. Men igen, det er svært at fastslå med mindre man har et direkte sammenligningsgrundlag med et kort man ved er uægte. Man kan ofte se at kort et centreret forkert i forhold til billede og kant. Dette kan dog også forkomme på ægte kort som et almindelig fejlcut. Sælger nogen et lot hvor alle er fejlcentreret bør det dog få alarmklokkerne til at ringe.

  Jeg håber du er blevet lidt klogere på et svært felt, ellers må du endelig skrive igen

  Mvh
  Julie

 7. Hej

  Jeg skriver da sønnen er begyndt at samle på Pokemon kort, vi som forældre kunne ALDRIG finde på at kæbe uoriginale kort. Og har derfor pt brugt over 2000kr på blot 2 mdr 😂🙈 dog ser jeg så en oplysning i dag, at hvis man kan lyse med en lygte igennem og man kan se Pokemon skriftet fra bagsiden omme på forsiden, så er de fake… dette efterlader os så tilbage med lige omkring 20 fake gx kort 😪🙈😴 kan man gå efter denne oplysning ?

  Vh mor og søn

 8. Hej Heidi

  Metoden med lyset kan ikke bruge alene. Der vil der altid komme noget lys gennem kortet hvis der bruges en kraftig lygte som fx den på Iphone. Du skal sammeholde denne metode sammen med de andre beskrevne, og bedst også sammenlignet med et kort du ved er uægte. Som almindelig mor vil du altså ikke kunne fastslå uægte kort ud fra det’s evne til at tilbagehold lys alene.

  Jeg håber dette hjælper dig, ellers er du velkommen tilbage

  mvh
  Julie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.