Forældre Guide

Pokemon web er lavet med det eneste formål, simpelt og nemt at hjælpe forældre til at købe de rigtige Pokemon kort. Vi har alle været der. Ungerne er blevet vilde med Pokémon kort, du sidder som forælder, ved intet og tænker HJÆLP!! Frygt ej, her er begynderguiden som kan hjælpe dig med at sætte barnets behov i perspektiv.

Første ting først: Pokemon kort findes i to forskellige typer: I børne-tale Glimmer og ikke Glimmer. I Pokemon tale: Holo / Non Holo.

Symbolet for hvor sjældne kortet er ses i nederste venstre/højre hjørne, og er følgende:

Cirkel: Alm.
Ruder: Ualm.
Sort stjerne: Sjælden
Sølv stjerne: Ultra sjælden – Gx & Ex kort

Gx hjælpekort

Articuno Gx

Gx, Ex & Mega Ex

Du har sikkert hørt dit barn tale om Ex og Gx. Men hvad er egentligt forskellen? Ex er lavet først, og er altså en ældre udgivelse. Dette betyder også, i hvert fald på vores side, at Ex kort er billigere.

Derudover gælder at, Ex kort har en lavere HP end Gx. HP værdien ses i øverste højre hjørne, og er et udtryk for hvor mange liv Pokemon'en har, altså hvor meget den kan klare i kamp. Her kan også andre ting spille ind som fx Gx kraft, som ses i Gx-feltet midt på kortet. Disse tal under billede repræsenterer Pokemon'ens angrebs kraft.

V

Sidste skud på Pokemon-stammen er benævnet V. V kort kan på mange måder relateres til Gx kortene. Disse eksisterer, ligesom Gx, med og uden riller (full art). Full art kortene (altså dem med riller), er benævnet VMax og har ligesom Gx full art også en højere HP, end de almindelige uden riller.

Gx Hjælpekort

Snorlax Gx

Hvordan læses resten af data på kortet?

Nu har du styr på det mest basal, hvilke kort er bedst og hvordan det ses. Men hvad betyder resten af kortets informationer? På billede nedenfor kan ses en oversigt over kortets informationer og betydningen af disse. For børn der ikke spiller efter spillets gængse regler, er disse informationer ofte irrelevante. Det kan dog for nysgerrige sjæle alligevel være interessant. - Det viste kort er i øvrigt både shadowless & 1. edition, hvilket gør det til et af de mest værdifulde kort på markede. HUSK altid, at et kort i dårlig stand er intet værd, lige meget hvor sjældent det er.

 

Nu tænker du sikkert “Hvad med de der Mega? Mit barn har snakket om at han/hun ønsker sig de STORE Mega kort”. Det er en general opfattelse hos børnene at mega kort er store kort.

Disse hedder imidlertidligt IKKE mega MEN Jumbo. Et Mega kort er et ex kort med en Pokemon der har udviklet sig, så den er blevet mega. Dermed er alle mega kort ikke nødvendigvis store.

Ønsker dit barn sig mega kort, skal du dermed fastlægge om der her er tale om et kort der hedder fx M. Charizard, eller blot Charizard som stort kort.

Falske kort

Som forældre til en Pokemon fan er du sikkert klar over at der findes falske Pokemon kort. Det er altid træls selv at forsyne ungerne med ægte kort, for så at få et falsk igen ved et byt, men hvordan spotter man lige et falsk kort. Det kan være svært at vurderer ægtheden af et Pokemon kort, i sær for børn.

Er der tale om meget dårlige replicates vil overfladen på kortet være mere plastik agtig, glimmer effekten vil være dårlig eller ikke eksisterende, og farverne bagpå off. Er der tale om lidt bedre efterligninger skal i kigge efter om skrifttypen på kortet er korrekt, samt om det er stavefejl, forkerte HP tal, eller om kortet burde være full art (rillet). Til sidste har ægte kort et lag sort papir mellem kortets to ydrelag. Det kan indimellem skimtes ved at kigge på kortet fra siden, men det kan være svært. Laget holder lys bedre tilbage end almindeligt papir, derfor vil lys skinne bedre gennem et uægte kort end et ægte. Men igen, det er svært at fastslå med mindre man har et direkte sammenligningsgrundlag med et kort man ved er uægte. Man ser ofte at et uægte kort et centreret forkert i forhold til billede og kant. Dette kan dog også forkomme på ægte kort som et almindelig fejlcut. Sælger nogen et lot hvor alle er fejlcentreret bør det dog få alarmklokkerne til at ringe.

Altså er faresignalerne:

  • Forkerte farver
  • Forkert overfalde
  • Forkert skrifttyper
  • Forkert kort data, som HP & Fravær af riller (full art kort)
  • Stavefejl
  •  Manglede sort papirlag mellem kortets to ydre lag
  •  - Fejlcentrering kan være en tegn, men findes også ved ægte kort

Jumbo/Big (Gx, Ex & Mega)

Disse kort er store Pokemon kort. De er ca. 2.5 gang større end alm. kort og bruges kun til at samle på. Disse finde i Gx, Ex, Mega, Full art & rainbow.

PÅ SIDEN HER ER DER ALTID VIST ET LILLE KORT VED SIDEN AF DET STORE JUMBO KORT

Kort oversigt

Pokemon kort listet fra dårligst til bedst - alle Pokemon kort typer findes i alm str & stor str:

 

Ex

Mega Ex

Gx

Gx Full art - Kort med riller. I børnetale omtalt som kradsekort, følekort, rørekort

Rainbow Gx - Kort med regnbue farver

Stadig forvirret?

 

1. Fastslå først hvad dit barn brug for, og hvor billigt kan du slippe af sted med at købe.

2. Nybegynderen: Barnet taler kun om Holo/Glimmer kort - Køb da en pakke med Holo/glimmer (Kategorien: Pakker)h

3. Let Øvede: Barnet går kun op i Ex - Køb da Ex eller Mega Ex (Kategorien: Ex) her

4. Øvede: Barnet går op i HP (Liv) - Køb da Gx eller Mega Ex. (Kategorien: Gx & Mega Ex) her

5. Meget Øvede: Barnet ønsker sig kort med riller, Rainbow kort & Full art. Begge typer har riller i overfladen (Kategori: Rainbow Gx & Full art) her

6. Mega kort: Er der tale om de store jumbo kort, eller udviklede Pokemon benævnt med M foran navnet? (findes både som store og som små) (Kategorien: Jumbo)

 

Det er forskelligt hvor langt børnene er nået i udviklingen. Måske snakke de slet ikke om Gx/Ex også behøver du ikke begive dig ud på det endnu. Med Pokemon kort gælder, som med alt muligt andet, at nu højere pris-klasse nu bedre kort.

Hvis der er yderligere spørgsmål, skriv gerne i kommentarfeltet så finder vi ud af det sammen 🙂

 

21 kommenterer

  1. Hejsa Sandie, Vi har netop oprettet en “Byt til nyt” kategori. Det er i denne muligt at bytte Gx og V kort til nye varer. Vi opkøber desværre ikke kort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.