Har du nogensinde tænkt over: “Hvad er verdens dyreste Pokémon kort?”. 

Du vil nok blive overrasket over, hvor mange penge visse Pokémon kort faktisk kan være værd. Her i indlægget får du en liste over verdens 5 dyreste Pokémon kort. Og hvem ved – måske du selv har et af kortene i din samling, som du skal overveje at sælge videre?

Det dyreste Pokémon kort i verden: Pikachu Illustrator CoroCoro Comics Promo

Pokémon kort kan være rigtig mange penge værd. Verdens dyreste Pokémon kort blev for eksempel solgt for 6.000.000 dollars – hvilket svarer til cirka 38 millioner kroner. 

Pokémon kortet er det yderst sjældne og eftertragtede Illustrator CoroCoro Comics Promo (Pikachu illustrator card).

 • År for udgivelse: 1998
 • Grading: PSA – Gem Mint 10
 • Nuværende auktionsværdi: 6.000.000 dollars (cirka 44 millioner kroner) 

Det er den populære og velkendte YouTuber Logan Paul, der har købt kortet. Ifølge Guinness World Records blev kortet solgt for til en værdi af 5.275.000. Logan Paul skulle efter sigende have købt kortet ved at lægge 4.000.000 dollars kontant, samtidig med at han byttede et PSA Grade 9 Pikachu Illustrator.

Det er det samme kort, bare i næstbedste stand frem for bedste stand ifølge grade-systemet fra PSA. 

I dag er Logan Pauls PSA Grade 10 Pikachu Illustrator 6.000.000 dollars værd ifølge PSAs egne opgørelser.

Én af grundene til at kortet er så meget værd er, at der kun findes 39 udgaver af kortet på verdensplan. Kortet blev givet i forbindelse med tre forskellige tegnekonkurrencer afholdt af det japanske tegneseriemagasin CoroCoro Comic i perioden 1997-1998. 

Derudover er kortet designet af Atsuko Nishida, som blandt andet er anerkendt for at være “skaberen” bag Pikachu – en af de mest efterstræbte Pokémon blandt fans og samlere. 

Hos Pokemon Web har vi af åbenlyse grunde ikke fået fat i det her helt dyre Pikachu Kort, men du kan til gengæld få fingre i andre populære og eksklusive Pikachu kort, som f.eks. Pikachu V Full Art.

Nummer to: Charizard 1st Edition Shadowless (Base Set)

Charizard har alle dage været én af de mest eftertragtede Pokémon. Derfor er det ingen overraskelse, at 1st Edition Shadowless Charizard fra Base Set ruller ind på en andenplads over de dyreste Pokémon kort i verdenshistorien. 

D. 19. marts 2022 blev kortet solgt for 420.000 dollars via PWCC Marketplace.

 • År for udgivelse: 1999
 • Grading: PSA – Gem Mint 10
 • Nuværende auktionsværdi: 420.000 dollars (cirka 3,1 millioner kroner) 


Ifølge PSA eksisterer der kun 121 Charizard 1st Edition Shadowless Base Set med den perfekte grade GEM – MT 10. Har du én af dem? I så fald kan det være, at du sidder på en mindre formue. 

Hvis du ikke er til det helt dyre, har Pokemon Web flere andre udgaver af Charizard kort.

Nummer tre: Blastoise Galaxy Star Holo (Wizards of the Coast)

Dette ultra-sjældne Blastoise Pokémon kort stammer helt tilbage fra 1998, og er reelt set ét af de tidligste Pokémon kort til at blive produceret i den vestlige verden. Der er stor usikkerhed omkring historien for kortet, men mange tror, at der kun findes to udgaver af kortet. Netop derfor er kortet også rigtig meget værd – og i januar 2021 blev det sjældne Blastoise kort solgt for 360.000 dollars via Heritage Auctions

 • År for udgivelse: 1998
 • Grading: CGC – 8.5
 • Nuværende auktionsværdi: 360.000 dollars (cirka 2,6 millioner kroner) 

Spilvirksomheden Wizards of the Coast – der blandt andet er kendt for at stå bag TCG’et Magic the Gathering og brætspillet Dungeons & Dragons – bestilte en “dummy” version af Pokémon kortene, som skulle give kunder og butikker en idé om, hvordan de endelige kort ville komme til at se ud.

Det er derfor ikke et kort fra den faktiske første-kollektion af Pokémon kort i USA, men i stedet en slags smagsprøve, der kom forud for lanceringen i 1999. 

Nummer fire: Ishihara GX Promo (med autograf)

På fjerdepladsen finder vi et lidt atypisk kort, som du med al sandsynlighed slet ikke kendte til. CEO og præsident for The Pokémon Company, Tsunekazu Ishihara, gav i anledning af sin 60-års fødselsdag en gave til sine medarbejdere – et meget specielt Pokémon kort, der afbilleder Ishihara. 

Alle medarbejdere, der deltog til fødselsdagen, modtog det sjove kort i gave. Nogle af kortene blev også underskrevet med Ishiharas autograf. Netop disse versioner er rigtig mange penge værd i dag, og i 2021 blev et af dem solgt for 247.230 dollars via Goldin Auctions.

 • År for udgivelse: 2017
 • Grading: PSA – 7 // Autograf – 9
 • Nuværende auktionsværdi: 247.230 dollars (cirka 1,8 millioner kroner) 

Det spidsfindige Ishihara kort har høj samlerværdi, blandt andet fordi kortet eksisterer i få eksemplarer, og har kortet samtidig Ishiharas autograf, stiger værdien naturligvis også. 

Nummer fem: Kangaskhan Family Event Trophy

På en femteplads er dette yderst sjældne “Family Event Trophy” kort af Kangaskhan. Kortet er et promo kort, hvilket betyder, at kortet udelukkende er blevet givet ud ved specielle begivenheder. 

I den her sammenhæng blev Kangaskhan Family Event Trophy uddelt ved en særlig familieturnering, hvor barn og forælder skulle dyste side om side mod andre familier. Meget passende viser billedet på kortet også Kangaskhan med en baby i sin pung. 

Fordi kortet udelukkende er blevet givet ud i forbindelse med den turnering, findes der kun 12 udgaver i verden med perfekt grading (GEM – MT 10) ifølge PSA. Det betyder, at kortet er særdeles sjældent, og i oktober 2020 blev et af kortene solgt for 150.100 dollars via eBay, viser en PSA-opgørelse

 • År for udgivelse: 1998
 • Grading: PSA – Gem Mint 10
 • Nuværende auktionsværdi: 225.000 dollars (cirka 1,6 millioner kroner)

Det sjældne promo-kort blev solgt for 150.000 dollars i 2020, men i dag – september 2022 – er kortet steget i værdi og er nu estimeret til at være 225.000 dollars værd ifølge PSA

Som du også kan se, er Kangaskhan-kortet japansk, og det er dermed det næstdyreste japanske Pokémon kort – kun overgået af det ultra værdifulde Pikachu Illustrator kort, der indtager førstepladsen på listen her.